НОВИНИ 

BMW показа какъв ще бъде конкурентът на Tesla Model 3

 

BMW представи електрически прототип – i Vision Dynamics, който ще може да изминава около 600 км. с едно зареждане на батериите. Автомобилът с нулеви вредни емисии трябва да покаже какъв ще бъде моделът, с който баварците ще се изправят срещу Tesla Model 3.

Подробности за силовия агрегат не бяха съобщени, но все пак бе уточнено, че максималата скорост на модела превишава 200 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема точно 4 секунди.

Концептуалният модел е лишен от решетка на радиатора, като в предната част на каросерията са поставени декоративни елементи. На първо място те служат, за да подчертаят фирмения стил на колите на BMW. А на второ – скриват датчиците и сензорите, с които е оборудван електромобилът.

Това е третият модел е гамата електромобили на баварците, която вероятно ще получи и ново лого. Машината ще заеме мястото между моделите i3 и i8, като почти сигурно ще се казва i5. Освен нея във Франкфурт BMW показа обновеното I3, както и неговата S-версия.

Компанията има огромни амбиции в сегмента на електромобилите и хибридите, като планира до 2025 г. да разполага с общо 25 такива модела. От тях 12 ще бъдат само с електрическо задвижване.

Вижте още...

Leave a Comment