Йоан Зарко: Много съм щастлив, че можех да се боря за победата

 

Сателитната звезда на Yamaha Йоан Зарко се нуждаеше от финиширане в топ 6 на „Филип Айлънд“ вчера, а французинът не само че финишира четвърти, а бе и сред претендентите за победа, борбата за която бе наистина зрелищна.

„Това бе страхотно състезание и съм много щастлив, че можех да се боря за победа. След трудния старт, където трябваше да намаля, за да избегна контакт с някого, изгубих няколко позиции. Въпреки това бях силен и изпреварих достатъчно пилоти и усещането по време на цялото състезание бе фантастично“, сподели Зарко.

Той водеше в състезанието пред Валентино Роси и компания, бореше се с Марк Маркес, Андреа Яноне, Маверик Винялес и Доктора за подиум и направи впечатляващи маневри, за да си гарантира място на почетната стълбица, от което в крайна сметка остана на едва хилядни от секундата, пише Sportal.

„Имах невероятни моменти на пистата и си помислих, че преди това състезание никога не съм живял живота си. Това бе страхотен опит. В последната обиколка се опитах да изпреваря Роси и да финиширам втори, промених линията си и вместо втори, останах четвърти, което е голям срам, но се насладих на 100% на това, което постигнах“, допълни Зарко.

Той бе един от най-агресивните пилоти в Гран При на Австралия, създаде контакт с Марк Маркес, но след това постъпи като джентълмен и му се извини. Зарко може би дори бе най-обсъжданото име след края на състезанието, въпреки че в него пилотът на Honda Маркес почти си осигури четвъртия трофей в кралския клас.

MOTO GP, СПОРТ