Audi RS4 Avant вече е готов за пазара срещу 79 800 евро

 

Германският производител Audi обяви, че започва да приема поръчки за новото поколение (B9) на модела RS4 Avant. „Бясното комби”, както нарекоха автомобила, е оценен на минимум 79 800 евро.

Машината бе показана официално пред близо 2 месеца на автосалона във Франкфурт. Комбито е оборудвано с нов 2,9-литров V6 TFSI biturbo, който се поставя и на модели на Porsche. Мощността на двигателя е 450 к.с. и 600 Нм., като той работи в комбинация с фирмената система за задвижване на четирите колела quattro и 8-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя.

Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди, което е с 0,6 секунди по-бързо от предишното поколение на модела. Като опция се предлага пакет RS Dynamics, при който електронното ограничение на масималната скорост се премества от 250 на 280 км/ч.

На външен вид новото Audi RS4 Avant изглежда наистина впечатляващо, особено с предлаганите като опция 20-цолови джанти. В салона на поставени спортни клесла, волан с подрязана долна част и индикатор G-force на главния дисплей.

НОВИНИ