Следващият Aston Martin Vanquish сменя категорията

 

Бъдещото поколение на Aston Martin Vanquish, което ще се появи през 2018 г., няма да се конкурира с традиционните представители на сегмента „луксозни гран туризмо”, където са разположени автомобили като новото Bentley Continental GT, а със спортни модели от рода на Ferrari 812 Superfast.

Това обяви шефът на британския производител Анди Палмър, цитиран от Autocar. Той потвърди, че след купето на пазара ще излезе и кабриолет Vanquish Volante. Палмър бе категоричен, че самият автомобилът вече е напълно готов и е „дяволски добър”. И сега остава единствено да се организира неговото производство.

Сегашният Vanquish S разчита на 5,9-литров атмосферен V12, развиващ 603 к.с. Неговият приемник обаче ще получи 5,2-литров туин-турбо V12. При модела DB11 този агрегат развива 608 к.с., но за Vanquish мощността му ще бъде увеличена с около 100 к.с., пише Аутомедия.

За сравнение, споменатото Ferrari 812 Superfast разчита на 6,5-литров V12 с 800 к.с. В Aston Martin работят и върху още един съперник на колите от Маранело. Това е суперкола със средно разположение на мотора, чиято цел ще бъде да отмъкне клиенти от Ferrari 488 GTB.

НОВИНИ