НОВИНИ 

Shelby пуска сериен Mustang с 1000 к.с. за 200 000 долара

 

Американската компанията Shelby представи в рамките на тунинг-фестивала SEMA в Лас Вегас нова версия на Ford Mustang, оборудвана с двигател с мощност 1000 к.с. Този автомобил ще се появи в серийно производство, съобщава Autonews.

Суперколата е построена на базата на стандартното купе Mustang GT, но 5,0-литровият V8 мотор е заменен с 5,2-литров от Shelby GT350. Двигателят е получил механичен компресор Whipple, както и модернизирана механична скоростна кутия.

Засега динамичните характеристики на машината не се съобщат, но е известно, че тя е предназначена най-вече за каране на писта. Аеродинамиката на този Mustang е подобрена, като включва нов капак, предни въздухозаборници и заден дифузьор. Колата е получила още регулируеми амортисьори и спирачни механизми Brembo.

Серийното производство стартира през първото тримесечие на 2018 г., като в Shelby планират то да достигне 50 бройки на година. Цените стартират от 169 995 долара, като в тази сума не влиза стандартният Mustang GT, който излиза още 33 195 долара. Това означава, че минималната сума, която клиентът ще плати за колата, ще превиши 200 000 долара.

Вижте още...

Leave a Comment