Shelby пуска сериен Mustang с 1000 к.с. за 200 000 долара

 

Американската компанията Shelby представи в рамките на тунинг-фестивала SEMA в Лас Вегас нова версия на Ford Mustang, оборудвана с двигател с мощност 1000 к.с. Този автомобил ще се появи в серийно производство, съобщава Autonews.

Суперколата е построена на базата на стандартното купе Mustang GT, но 5,0-литровият V8 мотор е заменен с 5,2-литров от Shelby GT350. Двигателят е получил механичен компресор Whipple, както и модернизирана механична скоростна кутия.

Засега динамичните характеристики на машината не се съобщат, но е известно, че тя е предназначена най-вече за каране на писта. Аеродинамиката на този Mustang е подобрена, като включва нов капак, предни въздухозаборници и заден дифузьор. Колата е получила още регулируеми амортисьори и спирачни механизми Brembo.

Серийното производство стартира през първото тримесечие на 2018 г., като в Shelby планират то да достигне 50 бройки на година. Цените стартират от 169 995 долара, като в тази сума не влиза стандартният Mustang GT, който излиза още 33 195 долара. Това означава, че минималната сума, която клиентът ще плати за колата, ще превиши 200 000 долара.

НОВИНИ