Големият 7-местен SUV на Opel излиза през 2020 г.

 

Направата на голям SUV със 7 места, е една от основните задачи, поставени пред Opel и залегнали в новата стратегия на марката. Автомобилът ще се появи през 2020 г., съобщава Automotive News.

Германският производител публикува официален тийзър на бъдещия си модел, който ще се превърне във флагман на марката. Кросоувърът ще бъде изграден на платформата EMP2, която принадлежи на алианса PSA Peugeot-Citroen. Според новата стратегия на Opel, всички модели на марката преминават на едно от двете шасита на френската група – EMP2 и CMF.

На показаното изображение се вижда, че кросоувърът няма решетка на радиатора, която означава, че той ще получи и изцяло електрическа версия. Според информациите, освен със стандартни мотори и агрегат на ток, моделът ще се предлага и в хибридна модификация, която ще може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Новият модел ще заеме мястото на минивана Zafira в гамата на марката, което почти сигурно означава, че той няма да получи система за задвижване на четирите колела. Технически кросоувърът ще се доближава до Peugeot 5008, а производството му ще бъде съсредоточено в завода в Айзенах, Германия.

НОВИНИ