Bentley и Audi подготвят електрически GT-модели, основа за бъдещото Porshe Mission E

 

Компаниите Bentley и Audi ще предложат на пазара четириместни GT-електромобили на базата на бъдещето Porsche Mission E, което ще излезе на пазара през 2019 г. Това съобщава списанието Automobile, което се позовава на свои източници във Volkswagen Group.

Предполага се, че електрическият модел на Bentley ще се казва Barnato – в чест на автомобилния състезател Улф Барнато, един от легендарните Bentley Boys. Това е отборът, който печели три пъти поред – през 1928, 1929 и 1930 г., състезанието „24 часа на Льо Ман”.

В Audi на свой ред са се спрели върху названието e-tron GT – по аналог на други подготвяни от компанията в момента електрически автомобили.

Вече е известно, че бъдещото Porsche Mission E – първият електромобил на производителя на спортни коли от Щутгарг, ще струва колкото хечбека Panamera. Моделът ще се предлага с няколко различни агрегата, като топ-версията ще получи 3 електромотара – два на задвата ос и един на предната. Съвкупната мощност ще е 936 к.с., а пробегът – около 500 км.

Другите два производителя на луксозни модели във VW Group – Bugatti и Lamborghini, също планират да електрифицират своите модели. Те обаче няма да произвеждат чисти електромобили, а хибриди, които да се зареждат от електропреносната мрежа. Машините ще използват шасито MSB на Porsche Panamera, което се предлага в хибриден вариант, обединяващ бензинов двигател и електромотор.

НОВИНИ