„Волга“-та се завръща като баничарка?

 

Ръководството на ГАЗ разглежда различни възможности да се намеси на пазара на лекотоварни автомобили с нов модел, съпоставим по размери и товароносимост с Volkswagen Caddy. Руснаците работят над подобен проект още от 2011 г., но подробности за него се разкриват едва сега.

В интервю за сайта Drom бившият главен дизайнер на Группа ГАЗ Игор Безроднъйх разказва, че преди 6 години екипът му получил задача да предложи концепция за баничарка. От тогава датира и ескизът на автомобила, който прилича на смесица между Chrysler PT Cruiser с фарове от Maybach и Mercedes-Benz GLK.

В началото на тази година Зигфрид Волф, президент на холдинга Русские машины, част от който е Группа ГАЗ, отново върна темата на дневен ред. Перспективите за завръщане на Волга, пък било то и под формата на баничарка, обаче са твърде мъгляви, тъй като компанията не разполага с подходяща платформа.

Лекотоварните автомобили от такъв клас обикновено са базирани на леки коли. Единственото относително съвременно шаси, върху което може да бъде построена бъдещата баничарка, е старият Chrysler Sebring, който за известно време се продаваше под името Volga Siber.

НОВИНИ