Нова камера ще лови джигитите на Околовръстното

 

Стационарна камера за скорост ще бъде монтирана на Околовръстното шосе на София в участъка между Казичене и разклона за магистрала „Хемус“. Това съобщиха от Пътна полиция. Основите на устройството вече бяха подготвени във вторник, а днес и самата камера ще бъде поставена. По думите на инспектор Николай Крушарски от КАТ в този участък се наблюдава „едно предразполагане на водачите за каране с превишена скорост“.

Към момента ограничението там е 90 км/ч, но според служителя на Пътна полиция само за 5 часа в понеделник са засечени 102-ма нарушители преминали с превишена скорост. Най-честото превишение е с 30-40 км/ч повече от разрешеното, допълва Николай Крушарски.

В този обновен участък от Околовръстното се правят често гонки и в неделя премиерът Бойко Борисов обеща да бъде сложа камера за скорост там, за да се прекрати тази практика.

Съвсем скоро шофьорите ще имат директна връзка от Северната скоростна тангента до АМ „Тракия“ по нов 8-лентов път, написа пък премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook. Той допълва, че е проверил напредъка на ремонта на източната част на Околовръстното шосе.

„Разпоредих да се поставят камери за наблюдение, защото ме информираха, че вече са започнали да се правят гонки“, пише още премиерът в социалната мрежа. Докато уредът влезе в експлоатация, там ще седи кола с мобилна камера която да заснема всички нарушители, допълниха от Пътна полиция.

От там очакват съвсем скоро да се сдобият със 70 нови преносими и стационарни камери. В момента все още текат процедури по обществени поръчки. Тече и процедура по изграждане на единен център за обработка на нарушенията и така няма да се налага на служителите в различните дирекции да обработват фишове, а само ще установяват нарушения и ще ги изпращат към центъра.

НОВИНИ