Това е новият Duster, но вече като Renault

 

Renault разкри официални снимки и информация за новото поколение на модела си Duster. Всъдеходът дебютира през септември във Франкфурт под марката Dacia, а сега вече е представен и като част от френската марка.

На външен вид машината на Renault се отличава от румънския си събрат по решетката на радиатора, която в случая е в стила на пикапа Renault Alaskan. Други са фаровете, както и 17-цоловите джанти. За френския Duster е предвиден и нов цвят на каросерията – Dune Beige.

Прави впечатление, че Renault Duster е по-дълго от предшественика си – 4430 мм срещу 4300 мм. Клирънсът е 210 мм, а обемът на багажника при версията само с предно предаване – 478 литра. При тази със система 4х4 то е 467 литра. Ако се свалят задните седалки, обемът се увеличава до 1623 литра.

В интериора има други разлики от Dacia Duster. Това са воланът и дефлекторите на климатика. Предното стъкло при французина е преместено със 100 мм напред. От Renault допълват, че значително е подобрена и шумоизолацията на салона.

В оборудването на второто поколение на Renault Duster влизат светодиодни фарове, мултимедийна система със сензорен екран, климатик, система за безключов достъп, както и системи за следене на „мъртвите” зони и за кръгов видеообзор.

В зависимост от пазара кросоувърът ще се предлага с бензинови мотори 1.6 SCe (115 к.с.) и 2.0 (145 к.с.), а също така и с дизелов 1.5 dCi, развиващ 85, 90 или 110 к.с. Скоростните кутии са механична, вариатор или преселективен „робот” EDC.

НОВИНИ