Toyota се разбърза с фейслифта на Hilux

 

Знаете ли хубавата българска приказка „Късно е, либе, за китка…“. Може би от Toyota са я чули, защото японците се поразбързаха с обновяването на своя флагман при пикапите – Hilux. Да сте чули нещо за него в последните месеци? Не, четем, пишем, слушаме и гледаме за поредните нови версии на Ford, Dodge и др. Но не и за якия азиатец, който със сигурност има способности да се рита с атовете.

И за да не стане „късни за китката“, компанията представи обновена версия. Вярно, за момента тя е налична само за Тайланд, но няма да е изненадващо, ако стъпи и на други пазари.

Така или иначе промените са по-скоро символични и са свързани с детайли по интериора и екстериора. Отвън машината се е сдобила с нова решетка и фарове за мъгла, както и с леко променена броня. Пакетът (Rocco) пък засяга както външността, така и детайли в купето. Той се предлага само във варианта с двойна кабина и носи със себе си различни черни акценти по боята и салона.

Относно двигателите, автомобилът не търпи промени. Продължават да са налични двата дизела – 2.4-литров със 150 к.с. и 400 Нм, както и 2.8-литровият със 177 к.с. и 420 Нм въртящ момент. Бензиновата гама е от само един агрегат – 2.7-литрова ламя със 166 к.с. и 245 Нм въртящ момент.

От компанията вече загатнаха, че може и да помислят за по-екстремна версия на Hilux, като отговор на станалия страшен хит Raptor на Ford, но за момента няма яснота дали това е просто идея или е сериозен план за близкото бъдеще.

НОВИНИ