Йонко Иванов: Няма стратегия! 9-10 отсечки у нас имат емблемата „опасни пътища

 

Проблем с пътя няма. Въпрос на възпитание е как се държат водачите на пътя. Това коментира в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия членът на УС на АПИ Светослав Глосов. По думите му пътят е ремонтиран наскоро. За него са похарчени над 500 хиляди лева от началото на годината. Парите са вложени в маркировка, премахване на храсти и пътни знаци.

„Проблем с пътя няма. Това е участък, в който се кара неразумно от някои водачи. Това действително е път, който си има всички необходими маркировки“, заяви експертът. Според него пътищата имат нужда от ремонт и поддържане, но водачите трябва да влязат в положение, тъй като се налага отклонение на движението в такива ситуации. Водачите явно решават, че трябва да наваксват това, което са изгубили от пътя именно в рамките на тази отсечка, уточни Глосов.

Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка коментира, че никой не си прави труда да направи анализ, за да спре войната по пътя. А мерките, които се предлагат, са една малка част от необходимото. Той допълни, че 34 души са загинали по този участък на пътя тази година. А около 9-10 отсечки у нас имат емблемата „опасни пътища“. „Няма стратегия. Трябват анализ и стратегия“, заяви Иванов.

НОВИНИ