Mercedes-Benz CLS – с фарове от A-Class и интериор на E-Class

 

Mercedes-Benz публикува в официалната си страница в Instagram няколко изображения на новото поколение на четиривратото купе CLS. Премиерата на модела ще се състои на 29 ноември на изложението в Лос Анджелис.

От снимките става ясно ясно, че предните фарове на на новия CLS ще бъдат направени изцяло в стила на следващата генерация на A-Class, която ще се появи на пазара догодина.

На друго от изображенията се вижда интериорът, който до голяма степен ще напомня този на Mercedes-Benz E-Class. При него цифровият панел е обединен в един блок с мултимедийната система – така както е при бизнес-седанът. В същото време дефлекторите на климатика са същите, като при следващата G-Class.

Засега други подробности за новия CLS не се съобщават, но се потвърждават намеренията на производителя да не предлага модела като комби. Причината е, че продажбите на тази версия в Китай и САЩ са много по-ниски от очакваното. Същото важи и за други два основни пазара – Близкия Изток и Русия. Там комбито стартира отлично, но постепенно резултатите му паднаха.

НОВИНИ