BMW и Alpina направиха уникално 4-Series, ускорява до 100 км/ч за 3,9 секунди

 

Подразделението BMW Individual и компанията Alpina направиха уникално BMW 4-Series. Автомобилът е изложен в салона дилъра BMW Abu Dhabi Motors, като за него е избран ярък и доста спорен цвят Rallye Green.

Машината е базирана на неотдавна представеното B4 S Bi-Turbo, а това означава, че под капака е поставен 3,0-литров турбодвигател. Неговата мощност е 440 к.с., а максималният въртящ момент достига 660 Нм. При оригинала на Alpina, който е със задно задвижване, ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,2 секунди, но показаният на снимките автомобил е по-бърз.

Зеленото купе е във версия Allroad и вдига 100 км/ч от място за 3,9 секунди. Максималната скорост на автомобила е 306 км/ч, а от Alpina обещават, че по желание на клиента могат да предложат и кабриолет със същите характеристики.

В това B4 S Bi-Turbo има повече неща, отколкото просто мощен мотор. Каросерията е специално разработена, като са поставени допълнителни сплитер отпред и спойлел отзад. Машината разполага и с уникални джанти Alpina, както и със сини спирачни механизми. Изпускателната система е дело на Akrapovic.

Със салона са се занимавали само експертите от BMW Individual. Автомобилът е получил зелени шевове на волана и сини циферблати в комбинацията от приболи. Вместо отвор на вентилационната система вляво на централната консола е поставен допълнителен дисплей.

НОВИНИ