Европейците все още нямат вяра на безпилотните автомобили

Компанията Penn Schoen Berland е провела допитане сред 5000 собственици на автомобили във Великобритания, Франция, Германия, Норвегия и Испания. Резултатите от тях показват, че по-голямата част от тях не биха поверили децата си на превозни средства с автономно управление.

Само преди дни от американския производител Ford обявиха намерения да разширят програмата си за тестове на безпилотни коли. Сега тя се провежда само в Америка, но компанията иска да я продълги и в Европа. Преди това да стане обаче, ръководството на концерна реши да изясни отношението на европейците към автономните превозни средства.

Именно от Ford са поръчали иследването, а резултатите от него никак не са задоволителни за производителите на коли. Любопитното е, че около 50% от запитаните са изявили категорична подкрепа за прогреса и навлизането на новите технологии. Те са убедени, че автономните превозни средства са по-безопасни от тези, които се управляват от хора.

Когато обаче става дума за сигурността на децата, нещата се променят напълно. Едва 16% от анкетираните биха се съгласили да изпратят децата си в пътуване с автономен автомобил. Останалите 84% признават, че не са съгласни с подобно нещо.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
ЛЮБОПИТНО