Polestar 2 ще изминава 560 км с едно зареждане

Следващият модел на марката Polestar, която нейният собственик Volvo отдели като самостоятелен производител, ще има мощност от 400 к.с., а максималния пробег с едно зареждане ще бъде около 560 км.

Пред изданието Autocar Джонатан Гудман, оперативен директор на марката, сподели, че цената на Polestar 2 най-вероятно ще бъде между 30 000 и 60 000 евро. Според Гудман, моделът няма да бъде върхов в гамата, но ще осигури добра основа на компанията на пазара за електромобили.

Друга ключова фигура в компанията – Томас Ингенлат, главен изпълнителен директор, заяви, че в Polestar са убедени, че бъдещето на автомобилите е в електричеството. Що се отнася до основните конкуренти на производителя от Гьотеборг, то те най-вероятно ще са Tesla и бъдещите електрически модели на Porsche.

Предполага се, че изцяло електрическият Polestar 2 ще бъде купе с 4 врати, като то значително ще се отличава от прешественика си – Polestar 1. Въпреки това, е твърде вероятно автомобилът да побучи елементи от Volvo XC40.

Според ръководството на бранда, Polestar 2 първо ще се появи на пазара във Великобритания, като той ще съчетава всичко нужно, за да бъде достъпен за хора от различни възрасти. Официалното представяне на електромобила пък ще бъде на автоизложението в Женева през 2019 г.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ...

Leave a Comment