Nissan Leaf E-Plus – с по-голям капацитет на батерията

Въпреки че някои хора все още смятат дизеловите автомобили за по-чисти от електрическите, истината е, че много европейски страни постепенно ще ги „изгонят“ от улиците. Някои държави от ЕС пък планират да се забранят напълно продажбата на нови автомобили, зависещи от изкопаемите горива. Преди всичко се отнася за Норвегия, която до 2025 г. трябва да премине на 100% електрически превозни средства.

Японският автомобилен производител Nissan явно взима това предвид и гледа към бъдещето с надежда. Поради това компанията реши да вкара в производство версията Leaf E-Plus с опционална батерия с капацитет от 60 кВтч. Западните медии обаче предполагат, че моделът ще струва с около 5500 долара повече от електрическия хечбек Leaf с батерия от 40 кВтч.

Въпреки факта, че Nissan все още не е представила официални спецификации, се очаква, че Leaf E-Plus с батерията от 60 кВтч ще може да изминава до около 360 км с едно зареждане. 245 км с 40-киловатовия Leaf и 360 км с новата версия си е доста голяма разлика.

Производството на Leaf E-Plus започне през януари 2019 г. Моделът с батерия от 60 кВтч ще бъде произвеждан в заводите на марката в Опама (Япония), Смирна (американския щат Тенеси) и Съндърланд (Великобритания). Преди няколко дни стана ясно, че Nissan Leaf е най-продаваният електромил на пазара в Европа, а в Норвегия – най-продаваният автомобил въобще.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ...

Leave a Comment