Ненужните автомобилни опции за десетки хиляди

Не е тайна, че привлекателната цена в автомобилната реклама много често е изкуствена – автомобилът се предлага без никакви екстри, но целта е да се привлекат клиентите в шоурума. След това започва другата игра: колкото повече опции поръча клиентът, толкова по-голяма става печалбата. Но опциите, както може сами да се досетите, не са само четиризоновият климатик или подгревът на волан, огледала, седалки.

Много компании отиват много по-далеч, предлагайки екзотично допълнително оборудване, което при едни се изразява в кафеварка, при други – в часовник за 150 000 евро. Преди години латвийската Dartz стигна дотам, че предложи Dartz Prombron Monaco Red Diamond Edition ($1,5 млн.) с инкрустирани диаманти, както се подразбира от името, но и с кожен салон от пенис на син кит. Последното е факт, който разбуни и „Гринпийс”. Тук няма да отидем толкова далеч, по-скоро ще ви представим няколко любопитни факта.

Нека започнем с единствената автомобилна опция, която ще ви защити от… разпространение по въздушен път на вируса Ебола. Специалните въздушни филтри HEPA и режимът на климатика Bioweapon Defence Mode позволява на Тесла да събира пари от параноиците и любитеите на постапокалиптични фими.

Ако представите ви за скъпа опция се простират до керамични спирачни дискове или карбонови джанти, то нека ви представим часовника Breitling Mulliner Tourbillon за предния панел на Bentley Bentayga, който струва 150 000 евро. Това е най-скъпата заводска опция в автомобилния свят, която не можеш да поръчаш току-така: за година Brеitling прави само няколко бройки от това произведение на изкуството.

Италия има много красоти, но пастата и еспресото са се превърнали в своеобразни емблеми на италианския начин на живот. Затова не е изненада, че преди време Fiat 500L предложи вградена Lavazza 500 Espresso Machine. Така на най-запалените почитатели на кафето се предложи възможността да посръбват от ободряващата течност на път за офиса, пише Вести.бг.

Предишното поколение на Nissan Leaf се предлагаше (като опция) с вграден в задния спойлер слънчев панел, който да подпомага захранването на част от бордовата електроника.

Отлично знаем, че багажникът на големите всъдеходи е отлично място за сядане, когато излезете далеч от града. Но Range Rover може да извиси една наглед проста човешка дейност до абсолютния връх.

Pontiac Aztec не е известен автомобил в Европа, но някой може да си спомня, че това е един от най-големите провали в автомобилната история. Освен с факта, че участва в сериала Breaking Bad, Аztec можеше да се поръча с една доста необичана опция: вградена палатка, която се превръщаше в част от автомобила след разпъване.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ...

Leave a Comment