Паркиране през зимата: Маневрата трябва да става само на заден ход

Шофьорите с богат опит добре знаят, че независимо от времето, е много по-удобно при перпендикулярно паркиране да заходите на заден от гледна точка на маневреността. Ако автомобилът е със завиващи задни колела, това й дава възможност по-добре да „слуша“ волана.

Много по-безопасно е да паркирате автомобила по този начин през зимния сезон, с хлъзгавите пътни настилки и на тъмно, ако, разбира се, имате опит, съветват експертите. Но не това е основната причина да се мушнете между две паркирали коли назад, а не напред.

Повечето шофьори на подсъзнателно ниво при перпендикулярно паркиране захождат с предницата към бордюра или към стена, ако има такива. С този метод на паркиране е по-лесно да се отвори багажника, за да се натовари или разтовари нещо от колата.

През зимата обаче нещата са малко по-различни. При ниски температури колата може да не запали сутринта. И ако сте паркирали с предницата към бордюра или стената, или към някое друго препятствие, достъпът до капака на двигателя ще бъде затруднен. И ако от двете ви страни има други спрели автомобили, няма как някой да ви подаде ток. Разбира се, и от тази ситуация има изход, но той ще ви донесе още повече главоболия.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ...

Leave a Comment