Полярен циклон в САЩ и… хиляди оплаквания от Tesla

Вълната леден полярен въздух, засегнала част от Съединените щати през изминалата седмица, разкри доста недостатъци на най-популярните електромобили, пише Mashable. Стотици собственици на Tesla и Chevrolet Bolt се оплакаха, че колите им не са пригодени за минусовите температури.

По начало знаем, че електрическите коли не понасят студа, но е друго да го видиш с очите си, отбелязва изданието, споделяйки множество туитове от недоволни клиенти. Един от тях сподели снимка на таблото на напълно заредения си Model X 100D – кола за 150 000 долара – който при температура минус 30 градуса вместо нормалния си обхват от близо 470 километра има едва 190 км.

Друг собственик на Tesla Model 3 обвини компанията, че въобще не е тествала автомобила в зимни условия, въпреки разпространените ефектни клипчета. В неговия случай дори след 30 минути дистанционно подгряване прибиращите се ръкохватки на вратите си остават замръзнали и в колата не може да се влезе.

Друга собственичка на същия модел се оплака, че и при включено на максимална степен отопление температурата вътре в колата й е едва 12 градуса по Фаренхайт – или минус 11 по Целзий.

В типичния си стил Илон Мъск обеща „значителни“ подобрения на поведението в студено време, които ще дойдат благодарение на… нов софтуерен ъпдейт. Той обаче няма да е готов до края на въздействието на полярния вихър над американския Среден запад.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ...

Leave a Comment