Вижте кои са 5-те най-надеждни коли до 5 години

Без значение за какъв автомобил става сума – нов или на старо, основният факт за неговата покупка си остава надеждността. Експертите на Carswweek съставиха собствен Топ 5 на най-надеждните автомобили на възраст 4-5 години, като се основават на пробега им за този период, както и на броя повреди, които са получили.

1. Porsche 911

Както и в редица други класации, на първо място е спортното купе Porsche 911. Все пак се отчита, че това не е особено обективно, тъй като тези коли имат по-малък пробег от останалите – около 40 000 км за 4-5 години. Статистиката при тях показва 3,6% са получили повреди.

2. Mercedes-Benz B-Class

В случая за 5 години автомобилите от този модели изминават средно по 57 000 км за отчитания период, като броят на повредите при тях за този срок на експлоатация е 4,9%.

3. Audi Q5

Кросоувърите стават все по-популярни на световните пазари и съответно моделите от този клас се карат повече. При Audi Q5 пробегът за 60 месеца вече достига 84 000 км, като проблеми са открити при 5% от автомобилите.

4. Renault Captur

Френският модел се радва на сериозен интерес от страна на клиентите в Европа, а се оказва, че е и доста надежден. При пробег от 75 000 км за 4-5 години, повреди са открити едва при 5,3% от автомобилите. Това е и единственият достъпен като цена модел в тази класация.

5. Audi TT

Средният пробег на купето за този период е 53 000 км, като проблеми се отчитат при 5,5% от автомобилите от модела.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ...

Leave a Comment