BMW 8-Series First Edition излиза само в 400 бройки

Само месец след излизането на купето BMW 8-Series компанията-производител обяви, че ще предложи още една уникална версия на модела, информира Аутомедиа. Баварците вече показаха автомобил, в който са вградени късчета от метеорит, но от него е произведена само една бройка.

Сега обаче предстои излизането на нов вариант на модификацията M850i xDrive Coupe, който ще носи името First Edition. Той се отличава най-вече по напълно новия цвят „металик” на каросерията – Frozen Barcelona Blue, разработен от подразделението BMW Individual. Купето ще излезе в серия от 400 бройки, като цената засега не се съобщава.

Разбира се, BMW 8-Series First Edition ще бъде нещо повече от нов цвят. Машината ще получи 20-цолови джанти BMW M с Y-образни спици, боядисани в цвят Jet Black. Тъмни акценти са получили още решетка на радиатора, процорците и тръбите на изпускателната система.

Срещу допълнително заплащане M850i xDrive може да бъде оборудвано с елементи – както на екстериора, така и на интериора, които са направени от карбон. Като опция се предлага и покрив от каталога BMW M. Той също е от карбон.

Конфигурацията на салона отново е дело на експертите от BMW Individual. В него има кожа Merino в комбинация с цветове Ivory White или Night Blue, а вътрешната част на тавана е покрита с алкантара в отенък Night Blue. Доработките включват още специален волан, покрит с тънка кожа, черни акценти и индивидуален номер на приборния панел, подчертаващ ексклузивността на автомобила.

В салона е поставена и специална акустична система Bowers&Wilkins Diamond, различно управление на комплекса iDrive, регулатор на звука, специален бутон за стартиране и спиране мотора, както и светещ лост за смяна на предавките на автоматичната скоростна кутия.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ...

Leave a Comment