Ето с колко поскъпват новите коли само за 1 година

Всеки знае, че купуването на употребяван автомобил често е много изгодно, но когато става въпрос за коли „втора ръка“ трябва да сме наясно с няколко подробности, на които е добре да се обърне внимание.

Според проучване, проведено от американската компания iSeeCars, нов автомобил струва 30% повече от, например, употребявана версия на същия модел. Но също така беше установено, че при някои модели цената между новата и употребяваната кола е много по-малка от останалите, пише Аутомедиа.

В проучването са участвали около 7 милиона превозни средства, както нови, така и употребявани, които са били продадени на пазара в САЩ между август 2018 г. и януари 2019 г. Експертите са сравнили цените на новите модели с тези на колите втора употреба, за да се види каква е разликата в цените.

Първото място в класацията заема Honda HR-V, която е само с 10% по-скъпа като нова отколкото тази, която е била карана в продължение на година. BMW X1 заема втора позиция с разлика от 11.7%, а Subaru Crosstrek е на трето място с 12% (виж графиката).

Днес субкомпактните кросоувъри са бързо разрастващ се сегмент, защото осигуряват на купувача добър баланс между товарно пространство и големина на салона, както и други предимства, свойствени на по-големите модели, но в същото време цената им остава на нивото на тази на седаните.

Toyota Tacoma пък бе призната за най-ефективния пикап заради своята надеждност и дълговечност. Единствените „леки автомобили“ в списъка са Honda Civic и Subaru Impreza, които са разположени съответно на 6-о и 9-о място. Въпреки спада в продажбите, търсенето на компактни коли продължава, като купувачите търсят по-достъпни варианти на приемлива цена, посочват от iSeeCars.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ...

Leave a Comment