Навалица от ТВ-водещи: И Еди отива в Top Gear

След като стана ясно, че холивудската звезда Мат Ле Блан, познат ни като Джоуи от култовия сериал „Приятели“, ще става част от новия екип на автомобилното предаване Top Gear, сега слуховете спрягат още едно много известно име. Това на Еди Джордън – легендарен тим мениджър и коментатор на Формула 1, които дори притежаваше собствен отбор в „кралицата на мото спортовете“ преди десетилетия.

Твърдението е на британското RadioTimes.com, което публикува информация, че 67-годишната мотоспорт легенда от Ирландия не е подписала официален договор с ВВС за шоуто, но ще бъде обявен като официален ко-водещ на Top Gear след броени дни. „Ясно е, че Мат ЛеБлан беше име, предложено от Крис Евънс, който получи подкрепата на търговския отдел на BBC Worldwide, които искат да придадат международен облик на шоуто“, заявяват от RadioTimes, позовавайки се на вътрешни лица от телевизионната компания.

Основателят и собственик на Jordan Grand Prix – отбор, който се подвизаваше във Формула 1 от 1991 до 2005 година, Еди Джордън, е бил работодател на пилоти като Деймън Хил, Найджъл Менсъл и дори Михаел Шумахер, в първия състезателен сезон на германеца, преди да премине в Benetton. А от 2009 година до края на миналата Джордън бе главен анализатор на Формула 1 за ВВС, но договорът на телевизията с гранд при сериите изтече. И така: Крис Евънс и Мат Ле Блан са ясни официално. Еди Джордън и Крис Харис може би също ще се присъединят към екипа. Все още не е ясно, обаче, положението на германката Сабине Шмиц, която също бе спрягана за част от новия екип.

През октомври, Крис Евънс отказа да копира формата с трима души като този с Кларксън, Хамънд и Мей. Тогава Евънс заяви, че да се копира работата на предшествениците му, не е добра идея за развитие на шоуто. Така, според RadioTimes, новото шоу Top Gear ще бъде със своеобразна пирамидална структура на водещите на върха на която ще е Евънс. той ще е нещо като единствен водещ, а Крис Харис и състезателката Сабине Шмиц ще са най-честите гост – презентатори. Малко по-рядко ще се появяват Ле Блан, Джордън и други известни личности, които също би трябвало да бъдат обявени в най-скоро време. Причината е, че трудно ще се намери един и същи екип, който да има достатъчно време да обикаля света, подобно на легендарното бившо трио, за да се заснемат уникални приключения откъде ли не.

ЛЮБОПИТНО