Hyundai i30 N вече кръжи на „Нюрбургринг“

 

Очакваният през следващата година конкурент на Golf GTI от южнокорейския производител Hyundai, вече провежда своите тестове на „мерилото“ за спортни автомобили – Нюрбургринг. С името i30 N, автомобилът няма да се бори с първенците при предното предаване Civic Type R и Megane RS, а ще се насочи към по-нормалните от класа.

Основното предимство, към което се стеми екипът с начело на Алберт Биерман – бившият главен инженер на BMW M, е максимално удоволствие от шофирането. С подобно като миналото на Биерман, това не изглежда трудно постижимо, като очакваме и N-модел със задно предаване от подмарката Genesis.

Двигателят на автомобила ще бъде 2.0-литров турбо с директно впръскване, като за начало ще се предлага с шестстепенна ръчна скростна кутия, а в последствие очакваме и автоматична с двоен съединител. Разбира се очакваме и ново спортно окачване, променен преден мост и по-директна кормилна уредба.

Прототипът изглежда дълбоко камуфлажиран, като със сигурност предната броня, капакът, задната броня и спойлера на багажника ще са значително променени и по-агресивни. Звукът ще е нещото огласяващо, че този автомобил пристига и той много напомня на автомобилите от Група А и WRC преди даунсайзинга им.

НОВИНИ