Volkswagen показа новия по-икономичен Crafter

 

Премиерата на новото поколение на товарния Volkswagen Crafter се състоя във Франкфурт, като екип на Automedia.bg присъства на събитието. Новият фургон е станал по-безопасен и по-икономичен, благодарение на големия брой модерни електронни асистенти, с които е оборудван.

Освен това машината се предлага в огромен брой модификации с различно разстояние между двете оси и различен обем на товарния отсек. В основата на Crafter е изцяло нова платформа, изградена само от инженерите на Volkswagen. Досегашният модел делеше едно шаси с Mercedes-Benz Sprinter. Въпреки традиционния си ъгловат дизайн, Crafter демонстрира челно съпротивление от 0,33, което официално е обявено за най-доброто в сегмента. Благодарение на това е свален разходът на гориво на автомобила, а също така значително е подобрен и акустичния комфорт в кабината.

Клиентите на модела ще могат да избират между предно, задно или 4х4 задвижване, а също така и между 4 варианта на мощност на мотора. Фургонът е оборудван с модернизиран 2,0-литров дизел, развиващ мощност от 102, 122, 140 и 177 к.с. При последната версия моторът е получил допълнителна турбина. Двигателят отговаря на стандарта Евро-6, като може да бъде комбиниран като с 6-степенна механична кутия, така и с автомат със същия брой предавки.

Новият VW Crafter е достъпен с цели 4 начални нива на оборудване, като в тях влизат голям брой асистенти за безопасност. Сред тях е система ESP, която отчита и действията на теглено ремарке. Има и адаптивен круиз-контрол, както и система за следене на пътната лента. Като опция се предлагат и завиващи фарове. Цените на базовия вариант стартират от 28 000 евро.

НОВИНИ