Европейската Honda Civic получи само два турбомотора

 

Honda представи европейската версия на 10-ото поколение на хечбека Civic. Публичният дебют на модела ще се състои по време на стартиращия в края на месеца автомобилен салон в Париж. За автомобила са предвидени единствено 3- и 4-цилиндрови турбомотори, а самият той е изграден на нова платформа, благодарение на която е отслабнал с 16 кг. в сравнение с предшественика си.

Габаритите на хечбека са дължина от 4497 мм, широчина – 1800 мм и височина 1421 мм. По този начин новият Civic е със 130 мм по-дълъг, с 30 мм по-широк и 20 мм по-нисък от предишната генерация. Разстоянието между двете оси се е увеличило с 30 мм и вече достига 2700 мм. Обемът на багажника си остава същият – 478 литра.

В гамата двигатели влизат 2 нови бензинови турбомотора – 3-цилиндров с обем 1,0 литър, развиващ 127 к.с., както и 4-цилиндров с обем 1,5 литра. Неговата мощност е 180 к.с. Агрегатите могат да се комбинират с 6-степенна механична кутия или с вариаторна трансмисия. Данни за динамиката и разхода на горивото засега не се съобщават. На по-късен етап ще се предлага и 1,6-литров дизел с около 120 к.с.

Автомобилът е получи цифров приборен панел с TFT дисплей, както и мултимедиен комплекс Connect от второ поколение. Той разполага със 7-инчов сензорен дисплей и поддържа Apple CarPlay и Android Auto.

В оборудването на хечбека са включени още система за предупреждение за опасност от челен сблъсък, система за следене на лентата на движение, адаптивен круиз-контрол, както и функция за контрола на „мъртвите“ зони и за разпознаване на пътните знаци.

НОВИНИ