Идва новото Q – Audi Q4

 

Съвсем наскоро Audi регистрира в патентните ведомства индексът Q4 и спекулациите по темата веднага започнаха. Най-вероятно става дума за нов спортно ориентиран компактен кросоувър, който ще се прави на платформата на Audi TT.

Специалистите от Инголщат показа евентуалният прототип на модела още през 2014 година. Тогава той се появи с обозначение ТТ Offroad. Този концептуален кросоувър беше оборудван с хибриден силов тракт.

От компанията казаха, че автономния му пробег е 880 километра, а само на ток може да измине 50 километра. Сега, този хибрид най-вероятно ще се превърне в новото Audi Q4, но за това кога точно ще се появи модела – от марката запазват мълчание.

Топ мениджъри от Audi обаче са споделили неофициално, че новото Q4 ще бъде позиционирано между моделите Q3 и Q5, ще е спортно ориентирано и ще се противопостави директно на BMW X4.

Ще припомним, че обозначението Q4 принадлежеше на италианската марка Alfa Romeo и по темата се водиха дълги преговори. Сега обаче явно нещата са се изяснили, разногласията са уталожени и Q4 вече принадлежи на Audi.

НОВИНИ