Валентино Роси го хващала параноя, когато помисли за отказване от MotoGP

 

Договорът на Валентино Роси с Yamaha в MotoGP изтича в края на сезон 2018, но Доктора вече гледа към това, което предстои след него. И то отново е MotoGP.

Откровението на Роси, че обмисля да се състезава, след като навърши 40 години, следва думите на шефът на екипа Силвано Галбусера, който заяви пред италианско издание, че моментът, когато Роси ще се пенсионира, ще бъде „шок за всички“. Той добави: „Смятам, че той ще продължи да бъде на същото си ниво и през следващите сезони и след това ще видим дали ще прекрати кариерата си или ще продължи. Не съм сигурен, че ще се откаже скоро“.

Доктора ще бъде на 39 години, когато настоящия му договор приключи, а нов двугодишен контракт означава, че той ще се състезава до вързастта от 41 години. Потърсен за коментар на изказването на Галбусера, Роси заяви: „Напълно съм съгласен с него. Вече ме хваща параноя, когато се сетя, че трябва да се откажа от MotoGP в края на 2018.

Наистина съм много благодарен за дългосрочния си проект с Yamaha – тази година, следващата и по-следващата. Идва време, когато трябва да обмисля внимателно какво ми предстои и да взема решение. Всичко зависи от резултатите ми. Малко ми е странно да мисля за състезателна кариера след 40-те, но защо пък не“.

В момента Доктора е на 37 години, а участва в борбата за титла. Твърдението, че годините му оказват минимално влияние, вече е факт.

ЛЮБОПИТНО