Alpine има 300 к.с. и тежи само 1100 кг

Първа снимка на новия спортен модел на възродената марка Alpine се появи в интернет. Тя разкрива интериора на машината, чиято премиера е насрочена за 16 февруари. От информацията става ясно, че автомобилът на снимката е концепт, който обаче е почти аналогичен със серийната версия, която ще се появи на пазара в началото на следващата година. Преди това френската Renault, чиято собственост е марката Alpine, показа още две концепции на модела – A110-50 от 2012 г. и Celebration от 2015 г.

Новият кадър разкрива доста стилен интериор, който комбинира модерни технологии и класически дизайн. Въпросният автомобил има автоматична трансмисия EDC с два съединителя, чието управление може да се извършва и с лостчета на волана. Самото кормило е облечено в кожа и алкантара. Виждат се също така хромирани елементи, както и инфо-система с голям статичен дисплей.

Като цяло дизайнът е доста изчистен, което е не само дизайнерски прийом. Идеята на модела е да бъде максимално лек, като според последните информации общата му маса няма да превишава 1100 кг. Задвижващият агрегат на новия Alpine ще бъде 1,8-литров с турбо и мощност от 300 к.с. Очаква се, че спортната машина ще получи името Alpine A120, като продължение на последния модел на марката – A110. Нейни основни конкуренти на пазара ще бъдат Porsche Cayman и Alfa Romeo 4C. Подробности за автомобила ще бъдат разкрити следващата седмица, за когато е насрочена официалната му премиера.

НОВИНИ, ПРЕМИЕРА