Тийнейджър арестуван след бясно преследване с 330 км/ч

 

Американски тийнейджър бе арестуван след гонка с полицията, при която развил над 330 км/ч, съобщава изданието Oklahoma City Press.

Инцидентът с 19-годишният Хектор Фрейра се е случил миналата седмица на шосето Килпатрик Тернпайк в близост до Оклахома Сити. Полицейски патрул се опитал да спре Ford Mustang, модел 2011 г., който се движил със скорост 135 км/ч. Водачът обаче не се подчинил и се опитал да се измъкне, като веднага ускорил до 238 км/ч.

Полицейски коли и хеликоптер се включили в преследването, като в един момент Mustang-ът на беглеца развил скорост от 334 км/ч. За това свидетелства капитанът от патрулната служба на Оклахома – Пол Симънс. Той разкрива, че по време на опита за бягство младежът дори е изключил фаровете на колата си, като се е надявал по този начин да остане незабелязан.

В крайна сметка Фрейра е бил задържан на един от паркингите в града, като веднага му е повдигнато обвинение за опасно шофиране и за отказ да се подчини на разпореждане на полицията. В информацията не се казва каква версия на Ford Mustang е управлявал тийнейджърът, но най-вероятно това е допълнително доработен автомобил. Максималната скорост на топ-варианта на модела Ford Mustang Shelby GT500 от 2011 г. е 305 км/ч.

ЛЮБОПИТНО