E-Golf прибави мощност и автономност: 300 км с едно зареждане

 

На автомобилния салон в Лос Анджелис дебютира обновеният електромобил Volkswagen e-Golf. След въведените иновации, компактният хечбек е с увеличена мощност, динамика и автономен пробег с едно зареждане. Електрическият Golf сега разполага с батерия с капацитет от 35,8 кВтч вместо 24,2 кВтч в предишната версия. Това е увеличило пробега до 200 км с едно зареждане, според американския комбиниран цикъл. В по-икономичния европейски цикъл, e-Golf трябва да може да измине 300 км с първоначалното зареждане в контакта. Инженерите са увеличили производителността на мотора от 115 к.с. и въртящия момент от 270 Нм до 135 к.с. и 290 Нм.

Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е съкратено до 9,6 секунди. Максимална скорост е увеличена от 140 до 150 км/ч. Стандартното оборудване включва зарядно с мощност от 7,2 кВт, което позволява батерията да се зареди напълно за по-малко от 6 часа. Ако се използва високоскоростен кабел за зареждане с постоянен ток, батерията се зарежда на 80% за 1 час.

Във външния вид на обновения Volkswagen e-Golf изпъкват новите двойни LED светлини и светодиодни линии в броните. Като опция за електрическия хечбек може да се достави ново поколение информационно-развлекателна система Discover Pro с 9,2-инчов екран с индивидуални настройки, както и цифрови прибори на 12,3-инчов дисплей пред водача. Новата система за предупреждение и избягване на сблъсъци сега следи и за наличието на пешеходци, както и не само слепите зони на огледалата, но и трафика отзад. Пакетът за подпомагане на водача е допълнен от адаптивен круиз-контрол.

Der neue Volkswagen e-Golf

ТЕХНОЛОГИИ