Нови батерии и нов мотор за BMW i8

 

BMW привършва обновяването на моделите си i3 и i8, чиито нови версии се бъдат показани в началото на следващата година. Изданието Bmwblog се добра до вътрешна информация за това какви промени ще получи по-мощният от двата автомобила от екологичната гама на баварците.

Основната новост при BMW i8 ще бъде по-мощният агрегат. Хибридното спортно купе и сега използва като основа 1,5-литровия турбодвигател от MINI John Cooper Works, който развива 231 к.с. Мощността му ще бъде увеличена с 15 к.с., което ще подобри ускорението от 0 до 100 км/ч. Сега то е 4,5 секунди.

Автомобилът ще получи и нов батерии. Те ще бъдат същите, които се поставят и на обновеното BMW i3, като това гарантира, че преходът с едно зареждане и при двата модела ще се увеличи с около 50 %. В момента i8 със заредени батерии и пълен резервоар изминава около 530 км.

Инженерите на BMW ще променят и някои от настройките на шасито, като те вече се тествани на прототипа i8, който се използва за „кола за безопасност” по време на състезанията от шампионата Формула 1. Едновременно с обновеното купе i8 ще бъде представена и версия „роудстър” на модела.

НОВИНИ