НОВИНИ 

Maybach отлага пускането на свръхлуксозния си SUV

 

Решението на концерна Daimler да върне на пазара бранда Maybach през 2015 г. се оказа успешно. Бяха продадени над 15 000 седана Mercedes-Maybach S-Class, което е огромен ръст на фона на резултатите на моделите Maybach 57 и 62, които на свой ред за 11 години на пазара едва достигнаха 3000 бройки. Това е и основната причина да се очаква, че след луксозната S-Class ще се появи и всъдеходен модел.

Изданието Autocar обаче съобщава, че този автомобил ще излезе най-рано през 2019 или 2020 г. Той ще бъде изграден на базата на следващото поколение на Mercedes-Benz GLS, като ще използва неговото шаси, трансмисии и силови агрегати.

В Mercedes първоначално имаха намерение да използват сегашната генерация на GLS, но в крайна сметка се отказаха заради нейната възраст. Всъдеходът е един от ветераните в гамата на германския производител, тъй като представлява модификация на модела GL от 2006 г. А за автомобил от премиум-сегмента тази възраст вече е критична.

Очаква се моделът на Maybach да се отличава от стандартния GLS по решетката на радиатора, колелата, обилното използване на хромирани елементи и по суперлуксозния салон. Новият Mercedes-Benz GLS ще се предлага със 7 места, докато Mercedes-Maybach GLS ще бъде само с 4 и 5. За луксозния всъдеход се предвижда и специално пригоден битуро V12 мотор.

Основните конкуренти на всъдеходния Maybach ще бъдат Bentley Bentayga, топ-версията на Range Rover – SV Autobiography, както и бъдещият Rolls-Royce Cullinan. Цената на автомобила ще бъде в рамките на 180 000 евро, докато най-мощнният Mercedes-AMG GLS 63 в момента се предлага за 135 000.

Вижте още...

Leave a Comment