Maybach отлага пускането на свръхлуксозния си SUV

 

Решението на концерна Daimler да върне на пазара бранда Maybach през 2015 г. се оказа успешно. Бяха продадени над 15 000 седана Mercedes-Maybach S-Class, което е огромен ръст на фона на резултатите на моделите Maybach 57 и 62, които на свой ред за 11 години на пазара едва достигнаха 3000 бройки. Това е и основната причина да се очаква, че след луксозната S-Class ще се появи и всъдеходен модел.

Изданието Autocar обаче съобщава, че този автомобил ще излезе най-рано през 2019 или 2020 г. Той ще бъде изграден на базата на следващото поколение на Mercedes-Benz GLS, като ще използва неговото шаси, трансмисии и силови агрегати.

В Mercedes първоначално имаха намерение да използват сегашната генерация на GLS, но в крайна сметка се отказаха заради нейната възраст. Всъдеходът е един от ветераните в гамата на германския производител, тъй като представлява модификация на модела GL от 2006 г. А за автомобил от премиум-сегмента тази възраст вече е критична.

Очаква се моделът на Maybach да се отличава от стандартния GLS по решетката на радиатора, колелата, обилното използване на хромирани елементи и по суперлуксозния салон. Новият Mercedes-Benz GLS ще се предлага със 7 места, докато Mercedes-Maybach GLS ще бъде само с 4 и 5. За луксозния всъдеход се предвижда и специално пригоден битуро V12 мотор.

Основните конкуренти на всъдеходния Maybach ще бъдат Bentley Bentayga, топ-версията на Range Rover – SV Autobiography, както и бъдещият Rolls-Royce Cullinan. Цената на автомобила ще бъде в рамките на 180 000 евро, докато най-мощнният Mercedes-AMG GLS 63 в момента се предлага за 135 000.

НОВИНИ