Хамилтън-баща притеснен синът му да не съсипе кариерата на Ботас

 

Антъни Хамилтън, бащата на трикратния световен шампион Люис Хамилтън, изрази притеснението си за това как може да се развие от тук нататък кариерата на Валтери Ботас. Финландецът бе избран от Мерцедес за заместник на прекратилия предсрочно кариерата си настоящ световен шампион Нико Розберг.

Антъни предупреди Ботас, че ако не е готов да бъде конкурентоспособен на Люис, то това може да го компрометира при директните сравнения, които неминуемо ще се правят помежду им на пистата, и това ще сложи край на кариерата му, пише Sportal.

„Всеки, който се изправи очи в очи с Люис, трябва да е планирал кариерата си много внимателно. Ако не си на неговото ниво и не успееш да си близо до него на пистата, това може да е краят за теб във Формула 1. Всички знаем колко бърз може да е Хамилтън, а на пистата няма къде да се скриеш от съотборника си. С годините той помъдря и сега мога да кажа, че е на най-високото ниво в кариерата си. Ще видим колко дълго може да се задържи там“, коментира Антъни Хамилтън.

„Розберг беше достоен съперник и заслужено спечели толкова дългоочакваната си първа титла. Предимството на Нико обаче беше, че познава много добре Люис, двамата се състезават един срещу друг от деца. При Валтери обаче нещата не стоят по същия начин. Пожелавам му да се представи на ниво тази година“, завърши британецът.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ...

Leave a Comment