Ремонтът по бул. „Дондуков“ започна – от днес, та цяло лято

 

Ремонтът по централния столичен булевард „Дондуков“ започна. Засега строителството е в отсечката между ул. „Кракра“ и моста „Чавдар“. Движението в този участък е пренасочено двупосочно в едното платно. Задръствания засега няма, съобщи bTV.

Ремонтът в тази отсечка предвижда подмяна на канализацията – както от северната, така и от южната страна на булеварда. Плановете на общината са следващият етап от обновяването на „Дондуков“ да продължи към Министерския съвет и ларгото. Инвестицията е за близо 600 000 лв., съобщи зам.-кметът по транспорта в София Евгени Крусев.

Той съобщи, че сегашният етап на ремонта ще приключи на 30 май, а от 1 юни започва ремонтът на отсечката от ул. „Кракра“ и от бул. „Васил Левски“. Той ще включва цялостна реконструкция на булеварда с нови трамвайни релси, нови тротоари, пътни платна.

„Там ще се подмени абсолютно всичко и продължаваме на етапи в посока към ул. „Раковска“, след това посока Ларгото, така че да затрудним минимално гражданите, съответно да съкратим максимално сроковете, така че наистина неудобството, което ще причиним да бъде минимално“, каза още Крусев. Ремонтът трябва да приключи септември, когато целият „Дондуков“ трябва да е подменен.

ЛЮБОПИТНО