Валентино Роси има сметки за уреждане този уикенд

 

Първите две посещения на американската писта „Остин“ за Валентино Роси през 2013 и 2014 година бяха много трудни преди през 2015-а той да придобие увереност и да се качи на подиума. Грешка в последната му изява в Остин обаче отреди на Доктора катастрофа, която не му позволи да запише никакви точки. Той обаче е твърдо уверен, че този уикенд ще си го върне, пише Sportal.

„Аз наистина харесвам тази писта. Първите два кръга бяха страхотни и се надявам да подобря още повече представянето си. Имаме доста работа, но съм уверен в мотоциклета и екипа си. Имам сметки за уреждане с тази писта, защото в загрявката миналата година направих огромна стъпка напред, а след това катастрофирах“, коментира Роси.

Хорхе Лоренсо смята да зачеркне първите два кръга от новия сезон в MotoGP и да започне на чисто този уикенд на американската писта „Остин“. Новият пилот на Ducati срещна много повече проблеми в реалните състезателни условия, отколкото в тестовете и доста се разочарова от началото на 2017-а.

„Катар беше катастрофа, бях късметлия да финиширам 11-и, а в Аржентина дори не мога да кажа, че съм се състезавал“, обясни трикратният световен шампион на кралския клас, който се удари в Андреа Яноне в предния кръг и падна от мотора си секунди след старта на състезанието.

„Няма време за оплакване“, уверен е Лоренсо. „Въпреки, че резултатите не бяха в наша полза, мисля, че намерихме начина да подобрим представянето си. За една или друга причина ние не бяхме способни да демонстрираме това досега“. Лоренсо се надява да успее да заведе Ducati до подиума този уикенд.

MOTO GP, СПОРТ