Aston Martin демонстрира своето електрифицирано бъдеще, като представи в Лондон два свои нови машини. Rapide E е първият изцяло електрически модел на марката, а концептът Lagonda Vision ще се превърне в първият сериен автомобил на възродения бранд.

Задвижването на Rapide E е поверено на два електромотора със съвкупна мощност от 602 к.с., които осигуряват ускорение от 0 до 96 км/ч (60 мили по американския стандарт) за по-малко от 4 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Новият електромобил на Aston Martin ще се произвежда в завода на британската компания в Сейнт Афан (Уелс). В същото предпритие ще се сглобява и първият кросоувър на марката DBX.

Що се касае до концепцията Lagonda Vision, тя показва как ще изглеждат автомобилите от възродения бранд. Той беше възстановен от Aston Martin преди няколко години като производител на ексклузивни, изяло електрически модели. Според представители на марката, концептът е максимално близък до бъдещия сериен електромобил.

„Възраждайки Lagonda, си поставихме амбициозната цел да станем първата марка в света в клас „лукс“, която ще произвежда само електрически модели. Този бранд е позициониран в уникална ниша на пазара, като се цели в потребители от висока класа, които търсят нови и високотехнологични автомобили и същевременно не забравят за опазването на околната среда“, коментира Марек Райхман, креативен директор на Aston Martin Lagonda.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *