Hyundai вече тества версия на хот-хеча i30 N, която е получи задвижване на четирите колела. Към момента са построени няколко прототипа на модела, които преминават активни изпитания, съобщава Cars Guide.

По-рано шефът на спортното подразделение Hyundai N – Алберт Бирман, обяви, че компанията му подготвя серийни модификации с 4 водещи колела. Едновременно с това се разработва и спортна роботизирана скоростна кутия с два съединителя, която ще се предлага като алтернатива на сегашната механична.

Хот-хечът Hyundai i30 N е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор, достъпен в два варианта на мощност. Базовият развива 250 к.с. и 353 Нм, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,4 секунди. Максималната скорост в случая е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

При по-мощната модификация двигателят вече развива 275 к.с.и 353 Нм, което позволява ускорението от 0 до 100 км/ч да става за 6,1 секунди. Този вариант на хечбека се предлага с електронна блокировка на диференциала и увеличени спирачни механизми.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *