Южнокорейският автомобилен производител Kia публикува снимка на топ изпълнението на приборния панел на новия си компактен кросоувър XCeed. Официалният дебют на модела ще се състои след две седмици.

Дигиталният приборен панел, разработка на самата компания, е наречен Supervision. Той представлява 12,3-инчов екран с резолюция 1920×720 пиксела, което според представителите на компанията осигурява максимална яснота при показване на информация за състоянието на автомобила.

„Дигиталният ни панел Supervision е само едно от многото нововъведения, които ще бъдат достъпни за XCeed. Вярваме, че такива неща са важна част от колата, особено за моделите от висок клас, където има много характеристики, които трябва да бъдат показани в най-разбираема форма. Очакваме да оборудваме със Supervision и други наши нови продукти“, заяви Емилио Ерера, изпълнителен директор на европейския офис на марката.

Компанията побърза да съобщи, че приборният панел ще бъде монтиран в най-новите хибридни и електрически модели. Според Kia, особеностите му позволяват на екрана да се покажат по-голям брой характеристики, без шофьорът да бъде претоварен с информация, което ще му позволи по-малко да се разсейва от пътя.

За новия Kia XCeed приборният панел Supervision ще се предлага като опция. В базовото оборудване кросоувърът ще се предлага с аналогово табло с едноцветен 3,8-инчов екран, разположен между тахометъра и скоростомера.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *