Създателят на McLaren F1 – Гордън Мъри, и неговата компания IMG работят върху наследник на култова суперкола. Новият автомобил ще наследи не само концепцията на оригиналния модел, но и двигателя V12 и механичната скоростна кутия.

Пред журналисти от изданието Road & Track Мъри обяви, че нито една компания досега не е успявала да направи автомобил, доближаващ се до McLaren F1. Според него, причина е, че колата се отличава от останалите по връзката си с водача, звука на V12 мотора, отличното кормилно управление и безпрецедентното внимание към инженеринга.

Мъри е категоричен, че сега е последният шанс да се създаде подобен на McLaren F1 автомобил, тъй като електрификация масово завладява индустрията. В основата на проекта на Мъри е карбонов монокок, който компанията му е създала за по-евтини модели.

Суперколата ще получи V12 двигател и 3-местен салон, като седалката на шофьора е по-напред от останалите две. Теглото на новия F1 ще по-малко от тон.

Оригиналният McLaren F1 е оборудван с 6,0-литров V12 с мощност 627 к.с. и 617 Нм въртящ момент. Максималната му скорост е 386 км/ч, като тя беше световен рекорд до 2005 г., когато постижението беше подобрено от Koenigsegg CCR.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *