Nissan Qashqai определено е бестселър на японския производител. Второто поколение на кросоувъра се появи през 2014 година, преди две години бе освежено, а сега очевидно и с пълна пара се работи по генерация №3.

За да ни дадат представа какво да очакваме от бъдещия Qashqai, от Nissan показаха концепцията IMQ на автомобилното изложение в Женева. Прототипът изглежда доста солидно и агресивно, с остри черти и масивни 22-инчови колела. Вратите се отварят срещуположно, но това е нещо, което едва ли ще видим при сериен наследник.

Салонът на Nissan IMQ е доста изчистен и минималистичен, като акцент е големият дисплей, заменил традиционното инструментално табло. Седалките са от специална синтетична тъкан, а целият покрив на кросоувъра е от стъкло и е прозрачен.

Nissan IMQ се задвижва от хибриден тракт e-Power от ново поколение. Той комбинира 1,5-литров турбобензинов двигател с два електромотора като доставя сумарна мощност от 340 к.с. и въртящ момент от 700 Нм. Интересно е, че японците не залагат на плъг-ин хибридна система с възможност за зареждане от контакта, а ще разчитат на двигателя и енергията от инерция и спиране за зареждане на батерията.

IMQ предлага на водача и добавена виртуална реалност чрез системата Invisible-to-Visible (I2V). Тя предлага 3D интерфейс, който изобразява околоната среда и помага да се визуализират неща „зад ъгъла“, да се виждат задръстванията и да се търсят алтернативни маршрути. Прототипът е и с ново поколение на технологията ProPilot, която осигурява полуавтономно управление на автомобила.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *