Ателието Porsche Exclusive Manufaktur в Щутгарт се занимава с персонализацията на автомобилите на марката, направени по специална поръчка. А това е доста трудна задача, като се има предвид, че въпреки ръста на продажбите, компанията произвежда максимум 2 напълно еднакви автомобила на година, съобщава Autocar.

Според управителя на завода на Porsche в Цуфенхаузен – Кристиан Фридъл, съвсем скоро клиентите на марката ще имат на разположение още по-големи възможности за персонализация на автомобилите им. Това се отнася най-вече за моделите 911 и 718, които в момента се предлагат в 39 различни варианта. От първия през миналата година са продадени 35 573 единици, като на практика те са напълно различни една от друга.

Специалистите от Exclusive Manufaktur се готвят да предложат същите възможности и за моделите Panamera и Macan, които се сглобяват в завода в Лайпциг, както и за Cayenne, който се прави в Братислава. Същото внимание ще получи и първият електромобил на марката – Taycan, чието серийно производство стартира през тази година.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *