Със своя надежден дизайн, комфорт и изключителна динамика, Renault KOLEOS успешно се наложи в сегмента на големите SUV автомобили. Моделът предлага офроуд проходимост благодарение на трансмисия със задвижване на всички колела, която се възползва от експертния опит на Алианса.

Две години след като навлезе на европейския пазар новото Renault KOLEOS е по-добро във всяко отношение – с по-изявен екстериорен дизайн и усъвършенстван интериорен комфорт. Моделът е оборудван с по-мощни и икономични нови двигатели и повече технологии. Новото Renault KOLEOS въплъщава ценностите на гамата на Renault. Версията INITIALE PARIS отразява целия експертен опит на Renault в сферата на елегантността, изтънчеността и комфорта.

Дизайнът на Renault KOLEOS е един от основните критерии за покупка на клиентите. Със своя елегантен външен вид, атлетични рамене и стилно купе той отговаря на всички критерии за голям SUV автомобил и напълно покрива очакванията и изискванията на клиентите си. Новото Renault KOLEOS има по-изявен стил и по-силно присъствие.

Предната част на новото Renault KOLEOS включва по-изразена предна решетка. Нови хромирани елементи преминават по цялата дължина на бронята и стигат до хромираните кантове на фаровете за мъгла. В долната си част бронята има нова, по-впечатляваща защитна кора, която акцентира авантюристичния вид на автомобила.

Задната част на новото Renault KOLEOS е преработена, със защитна кора, обхващаща и част от бронята и напречни хромирани елементи, които подхождат на предната част. Третият стоп е удължен. Новото Renault KOLEOS запазва двойния хромиран ауспух, който му придава спортен вид.

Новите алуминиеви джанти – 18-инчови Taika със сиво покритие с ефект „диамант“ и 19-инчови Kavea с черно покритие с ефект „диамант“ – придават на новото Renault KOLEOS завършен вид. Моделът предлага и нов екстериорен цвят Vintage Red, който подчертава пропорциите и линиите на новото Renault KOLEOS с богати и дълбоки оттенъци, вариращи от черно до червено.

Новото Renault KOLEOS запазва отличителни характеристики като C-образния светлинен подпис, хромираното покритие, продължаващо хоризонтално по целия калник, което визуално удължава предния капак, и нови хромирани елементи на калниците. В допълнение, екслузивното ниво на оборудване INITIALE PARIS предлага специфични стилови характеристики като 19-инчови джанти с покритие с ефект „диамант“ и надпис INITIALE PARIS на предната решетка и елементите на предните калници. Запазен е ексклузивният за версията цвят Amethyst Black.

Специално внимание към детайла е отделено на изработката на купето на новото Renault KOLEOS, включително елементи от сатиниран хром на волана, скоростния лост и въздуховодите, както и меки материали в арматурното табло и облицовката на вратите. Новото Renault KOLEOS запазва щедрите пропорции и просторност, а ключови характеристики в купето са усъвършенствани за максимален комфорт.

С дължина от 4670 мм и междуосие от 2710 мм новото Renault KOLEOS е проектирано да осигурява възможно най-много интериорно пространство за пътниците и багажа им. Пътниците на задната седалка имат достатъчно пространство за главата, раменете и лактите. Пространството за коленете, което е най-доброто в класа с 289 мм, си остава същото. Новото Renault KOLEOS вече предлага задна седалка с регулиране на наклона в две позиции, която позволява на пътниците да пътуват в комфорт на дълги разстояния. За да се подчертае усещането за простор, новото Renault KOLEOS може да бъде оборудвано със стъклен панорамен покрив.

Предните седалки на новото Renault KOLEOS вече могат да се удължават с регулираща възглавница, а широките подглавници Relax увеличават максимално опората. В допълнение освен функциите за подгряване и вентилация, седалката на водача вече включва и опция за масаж.

С дръжки, разположени в багажника, системата Easy Break позволява бързо сгъване на задната седалка в съотношение 1/3-2/3. Товарният капацитет варира от 498 дм3 VDA (579 л) с вдигнати пет седалки до 1706 дм3 (1795 л) със сгъната задна седалка. Багажникът предлага интелигентна функционалност с повдигнат под на нивото на прага за товарене, за да осигури равен товарен отсек. Новото Renault KOLEOS има и множество отделения за съхранение (общо 35 л), включително 11-литрова жабка и 7-литрово отделение в централната конзола. Отпред има подгряващи и охлаждащи поставки за чаши.

Версията INITIALE PARIS на новото Renault KOLEOS е обновена, за да предлага най-доброто от експертния опит на Renault и да предоставя на пътниците стимулиращо сетивата преживяване. Целта е да се съчетае безупречна изработка с най-добрите материали, за да се създаде изискана среда.

Новото Renault KOLEOS предлага нова тапицерия от кожа напа в цвят Black Titanium или Light Sand-Grey. Украсена с двоен шев, подчертаващ дизайна на седалките, тапицерията на INITIALE PARIS напомня за света на висшата мода.

Новото Renault KOLEOS INITIALE PARIS също така се откроява с характерния си дизайн и надписи на арматурното табло, волана, панелите на вратите, праговете на вратите и стелките. Ламинирани странични стъкла осигуряват по-голям акустичен комфорт.

Новото Renault KOLEOS е оборудвано с ново поколение двигатели Blue dCi, снабдени с най-новите технологии за контрол на замърсяването, включително система за селективна каталитична редукция (SCR), считана за най-ефективната система за последваща обработка на азотни оксиди (NOx). Тази технология намалява емисиите на фини частици, без да се отразява на динамиката.

Произвеждани в завода в Клеон, Франция, двигателите предлагат две нива на мощност:

– Blue dCi 150 X-Tronic: гъвкав, плавен и тих, този двигател със 150 к.с. изпъква със своята функционалност и икономичност във всякакви ситуации. Предлаган във вариант със задвижване на две колела (задвижване на предните колела), той отделя 143 г CO2 на километър (стойности съгласно тестовете WLTP, съпоставени с NEDC).

– Blue dCi 190 X-Tronic All Mode 4×4-i: предлагайки с 15 к.с. повече от предходното поколение, новото Renault KOLEOS продължава да се позиционира успешно на пазара. Този двигател предлага изключителна динамика и комфорт при шофиране. Комбиниран с трансмисия със задвижване на всички колела, той отделя 150 г CO2 на километър (стойности съгласно тестовете WLTP, съпоставени с NEDC).

Двигателите Blue dCi на новото Renault KOLEOS са съчетани със свръхмодерната автоматична трансмисия X-Tronic. Адаптирана за употреба в Европа, тя предлага по-голяма гъвкавост в града, за да намали разхода на гориво и да подобри комфорта при шофиране в сравнение с традиционните автоматични трансмисии. Трансмисията X-Tronic предлага по-плавно усещане при шофиране, гарантирайки безпроблемно ускорение без рязка смяна на предавката и намалявайки шума от форсирането на двигателя.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *