Skoda огласи подробности за новия си кросоувър – специалистите на марката най-сетне са направили избора си за името му. Чехите са решили да не изневеряват на традицията и действително името на кросоувъра започва с K и завършва с Q.

До неотдавна се ширеха предположения, че представителят на сегмента SUV ще бъде кръстен Kosmiq. Но те се оказаха погрешни. Просто никой не можеше да предположи, че най-компактният кросовър може да получи такова име.

А то е същото като на представения в Китай Skoda Kamiq. На всичкото отгоре едноименният модел е в един клас с Volkswagen Tiguan. Но маркетолозите смятат това решение за напълно логично.

Skoda Kamiq за европейските потребители ще дебютира на автосалона в Женева. Най-голямото автомобилно изложение на Стария свят стартира на 5 март и ще продължи до 17 март.

В основата на Skoda Kamiq е залегнала модулната платформа MQB (Modular Transverse Matrix). Новият модел е в един стил с прототипа Vision X и е получил предни фарове с горно разположение на дневните светлини и интегрирани мигачи.

Новото авто ще е една степен под Skoda Karoq и ще бъде конкуренция на немския си роднина Volkswagen T-Cross. Предполага се чешкият кросовър ще наследи от него двигателната гама.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *