През последните години японският производител Subaru показа на големите автомобилни салони концепти от серията Viziv. Названието означава „vision for innovation“ (виждане за иновации), като с него компанията демонстрира в каква посока ще се развиват технологиите и дизайна на нейните модели.

Последният такъв автомобил беше представен на автосалона в Женева, като представлява кросоувър с името Subaru Viziv Adrenaline. От компанията обявиха, че неговият дизайнерски лозунг е Bolder, което се превежда като по-смел. Това е напълно оправдано, тъй като концептът изглежда далеч по-агресивно от сегашните модели на марката.

Кросоувърът е получил светодиодни С-образни фарове в стила на предишния концепт от семейството – комбито Viziv Tourer. Кросоувърът има релефни „крила“, разширени калници и нестандартен покрив в два цвята във вид на буквата „Х“. Вместо традиционните огледала, на машината са поставени камери.

Автомобилът се отличава с високия си клирънс, като от компанията не крият, че идеята е той да се представя отлично не само на пътя, но и извън него. Всъдеходният дизайн се подчертава от ръбатите елементи по каросерията, както и по торинарите стъкла, които скриват интериора на кросоувъра.

Компанията обаче така и не разкрива техническите характеристики на концепта. Очаква се, че той ще бъде в основата на сериен модел, в чиято основа е платформата Subaru Global Platform (тя се използва от последните нови модели на марката). Вероятно под капака ще бъде поставен хибриден силов агрегат e-Boxer, който се предлага на моделите, предназначени за пазара в Япония.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *