Tesla представи доста забавно видео с реакцията на пасажерите при рекордното ускорение на бъдещия роудстър на марката, който предстои да излезе на пазара. Струващият 200 000 долара електромобил с 4 места вдига 100 км/ч от място за по-малко от 2 секунди.

Веднага след представянето на Tesla Roadster, чието излизане на пазара е планирано за 2020 г. много хора се усъмниха в обявените от компанията характеристики. Основната от тях беше ускорение от 0 до 60 мили (97 км/ч) за 1,9 секунди. Ако се съди по реакцията на пасажерите във видеото, подобно нещо наистина се случва, като усещането не е от най-приятните.

Спортният автомобил всъщност ще представлява нова версия на роудстъра на Tesla, който излезе през 2005 г. и беше първият модел на компанията на Илон Мъск. Според твърденията до момента, новият Roadster ще изминава до 620 мили (1000 км) с едно зареждане, като ще може да развива максимална скорост от 400 км/ч. Така това ще бъде най-бъзият електромобил, като ще задмине китайската хиперкола Nio EP9 all-electric, чято максимална скорост е 194 мили в час (310 км/ч).

На свой ред самият Мъск обяви, че в компанията му обмислят поставянето на ракетни системи в спортния автомобил, за да се подобри „рязко” ускорението му. Допълнителният пакет с опции ще се нарича SpaceX – така се казва космическата програма, която изпълнителният директор на Tesla развива заедно с още няколко различни проекта.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *