Tesla Model 3 е най-продаваният премиум-автомобил от среден клас в Европа, изпреварвайки Mercedes C-Class, BMW 3-Series и Audi A4 на тяхната утвърдена територия, показват данните на агенция JATO Dynamics.

През третия месец на годината от американския електрически седан са продадени 15 555 бройки. Така Model 3 е №1 по резултати в Норвегия, Швейцария и Холандия, като специално в скандинавската държава има пазарен дял от 29%. Благодарение на него, Tesla се изкачи до 25-о място при марките на Стария континент за март, изпреварвайки Lexus, Jaguar и Alfa Romeo.

Любопитното е, че Tesla все още не е започнала да продава Model 3 на всички пазари в Европа. Доставките във Великобритания, например, ще стартират едва в началото на юни. А Обединеното кралство е един от ключовите пазари на електрически автомобили, което показва, че продажбите на американската марка тепърва ще се увеличават.

Успехите на Model 3 обаче водят до драматичен спад на търсенето на другите модели на Tesla. При Model S спадът е със 72% – до 787 единици, което доведе да загуба а преднината, която луксозният седан имаше пред Mercedes S-Class.

При кросоувъра Model X също се отчита сериозно намаляване на продажбите – с 52% до 874 единици.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *