Toyota показа новия си автомобил за WEC под името TS050 Hybrid, който ще бъде използван от отбора Toyota Gazoo Racing през тазгодишния сезон. Въпреки че цялата техническа информация за TS050 ще бъде представена на 24 март, най-вероятно автомобилът ще разполага с двигателя на TS040 – атмосферен V8. Ясно е също, че и на двете оси ще бъде монтиран електромотор. Общата мощност от двигателя и електромоторите ще възлиза на 1000 к.с.

Автомобилът с номер 5 ще бъде пилотиран от Антъни Дейвидсън, Себастиен Буеми и Казуки Накаджима. Другата TS050 с номер 6 ще бъде управлявана от Стефан Сарацин, Майк Конуей и Камуи Кобаяши, който ще замества Алекс Вурц.

Наистина съм развълнуван да бъда пилот в клас LMP1 и бих искал да благодаря на Toyota за тази възможност. Тествал съм няколко пъти TS040 и мога да кажа, че това е впечатляващ автомобил с невероятна хибридна система“, споделя Кобаяши

Напомняме ви, че през изминалата година Toyota завърши на шесто място в 24 часа на Льо Ман. Тази година се очаква да бъде най-голямата стартова решетка на легендарното състезание с общо 60 отбора в предварителния списък.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

One thought on “Toyota показа новия TS050 Hybrid за WEC”

  1. Това е Toyota TS040 Hybrid и е използвана само за да се покажат новите цветове на отбора за 2016 година! Новият TS050 ще бъде представен на 24/25 март на The Prologue at Circuit Paul Ricard!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *