Toyota с номер 7, управлявана от Майк Конуей, Камуй Кобаяши и Хосе Мария Лопес, спечели полпозишън за предстоящите 24 часа на Льо Ман. Най-доброто време бе поставено във втората квалификация от Кобаяши – 3:15.497 мин, за когото това е втори полпозишън в рамките на последните три години.

От втора позиция ще стартира другият екип на Toyota в състав Фернандо Алонсо, Казуки Накаджима и Себастиен Буеми. Най-добрата обиколка на „Льо Ман“ в квалификацията бе записана от японеца и бе с пасив от 0.411 сек спрямо най-бързия автомобил, пише Sportal. На следващите две места се наредиха двата автомобила на руския частен отбор SMP Racing, които подобриха представянето си в последната квалификация. Егор Оруджев осигури на екипа си трето място на старта, а бившия Ф1 пилот на Макларън Стофъл Вандоорн, който замества Дженсън Бътън, даде време за четвърто място.

Двата екипа на Rebellion заеха следващите две места, като двигателят в автомобила на Бруно Сена се повреди в последната сесия и се наложи да бъде сменен.

В GTE класа Aston Martin победи Ford, Porsche и Corvette. Марко Сьоренсен бе зад волана на автомобила с номер 95, когато записа най-доброто време в категорията – 3:48.000 мин, което бе достатъчно да победи Хари Тинкнел с Ford с 0.112 сек и Антонио Гарсия с Corvette с 0.830 сек. На четвърто място в класа се нареди Porsche благодарение на Ник Танди, а на пето – BMW с Аугусто Фарфус, с което пет различни конструктора намериха място в топ 5.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *